Нов закон в Гърция: 10 години затвор за малтретиране и убийство на животни!

Освен със затвор мъчителите ще бъдат наказвани и с глоба между 5 000 и 15 000 евро.

Парламентът в Гърция гласува единодушно, че тормоза над животни е престъпление, съобщават гръцките медии.

Вече онези, които малтретират животни, които ги горят, тровят, бесят, осакатяват, задушават и причиняват мъчителна и агонизираща смърт на животните  ще бъдат наказвани със затвор между 1 и 10 години.

До този момент проявата на жестокост спрямо животински вид бе наказвана само с незначителна глоба. След промените освен със затвор мъчителите-садисти ще бъдат наказвани и с глоба от 5 000 до 15 000 евро.

Новите законодателни стъпки се дължат на няколко случая от последните седмици в Гърция, които шокираха силно гръцкото общество.

Миналия месец мъж на 55-г. на остров Крит обеси и кастрира куче. Снимките се разпространиха в интернет и предизвикаха бурна вълна на недоволство и призив за адекватно наказание на убиеца.

Дни по-късно професор на 54-г. от Атина преби куче с метален прът. Бил е сниман от случаен минувач. Фотосите са публикувани в социалните мрежи, където отново гърците вдигат глас за арест и наказание на извършителя.

Гърция е държава, в която се грижат за животните. Там пред повечето домове има купа с вода и дават храна на бездомните кучета и котки. Чуствителни са на тема защита на четириноги, птици, делфини и др. Но, както навсякъде по света и там има изключения, като силна проява на безсърдечност и агресия към животни. Ала, винаги показват, че са единни и се вдигна целият гръцки народ за поредна кауза. В случая, не са останали безучастни към убийствата на двете кучета.

Дано и България ги последва и наложи по строги мерки. И закона да бъде Гласът на Безгласните животни, от които стотици са подложени на всякакъв тормоз!

За някои мъчени животни се чува, за други се вижда на снимки или видеа в интернет, а за други никога няма да се разбере …

Хората се гневят – искат наказания, но за това са нужни силни и безотказни закони!

А принципно, както апелира мотото на гръцка организация: „Защитата на животните засяга всички нас“ (Η προστασία των ζώων αφορά όλους μας), така трябва да е за всеки човек с високо и хуманно съзнание!

Трябва да има закони, но трябва човечеството да разбере, че животните също имат права на тази планета Земя!

Те са част от света и не бива да бъдат безсмислено мъчени и жестоко убивани!

 

редактор: vip-velingrad.com

 

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: