Областна администрация Пазарджик е отличена със специална грамота за пътна безопасност. Наградата бе връчена на зам. областният управител Стефан Мирев

На специална церемония в хотел Балкан – Шератон София, организирана от фондация „Годишни награди за пътна безопасност ”, областна администрация Пазарджик беше отличена със специална грамота „Активност в пътната безопасност” за успешно реализираната акция „Погледни” на територията на област Пазарджик. Наградата беше връчена на зам. областния управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението – Стефан Мирев от секретаря на Държавната консултативна комисия по безопасност на движението – Алекси Кисяков. На церемонията присъстваха учители и директори на детски градини и училища от област Пазарджик, участвали в дейности по пътна безопасност през годината. Зам. областният управител Стефан Мирев благодари за наградата и допълни, че тя е признание за всички местни и образователни институции, които работят активно в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортните произшествия.

Акция „Погледни” се организира от Областната комисия по безопасност на движението, в нея участваха представители на общините, сектор „Пътна полиция”, училища и детски градини. В рамките на инициативата за пътна безопасност, надписът „Погледни” беше поставен на 13 пешеходни пътеки в района на училища и натоварени кръстовища в седем общини на областта, в селата Сестримо и Аканджиево бяха изградени изцяло нови пешеходни пътеки. Основната цел е създаване на навик за пресичане със задължително поглеждане по посока на движението и подобряване безопасността на движението на пешеходците в населените места.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: