Областният кризисен щаб Пазарджик констатира седмичен спад на заболеваемостта от COVID-19

 Областният кризисен щаб Пазарджик констатира седмичен спад на заболеваемостта от COVID-19
Седмичен спад на заболеваемостта от COVID-19 констатира Областният кризисен щаб.
Заболеваемостта от COVID-19 в област Пазарджик намалява през тази седмица спрямо данните за изминалата. Към днешна дата тя е 330.7 на сто хиляди човека, докато  преди седмица беше 456.9 на сто хиляди. Надявам се с общите усилия на всички жители на областта да запазим тази тенденция и да спазваме отговорно разпоредените противоепидемични мерки. Това каза областният управител след днешното неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик. Стефан Мирев допълни, че 85 е броят на излекуваните за последното денонощие в областта и той е по-голям от броя на заразените за последните 24 часа, които са общо 55.
Областният управител благодари на медиците и студентите по медицина от Пазарджик, Пловдив, Велинград и Пещера, които се отзоваха на призива на МБАЛ Пазарджик и дават дежурства в Спешното отделение на областната болница.
До момента броят на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 4473. Общо 1 436 души са оздравели, починалите, при които е установена коронавирусна инфекция  са 239. 198 са общо заразените с вируса медици в региона, като 127 от тях са оздравели. На домашно лечение към момента са 2452 души, броят на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения в областта е, както следва :
„МБАЛ-Пазарджик“-140, МБАЛ „Хигия“-23, МБАЛ „Хигия-Север“-5 УМБАЛ „Пълмед“ ООД – МС „Здраве“ – Пазарджик -31, „СБАЛПФЗ- Пазарджик-10“ „МБАЛ-Велинград“ -19, МБАЛ „Здраве“– Велинград-9, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“– Пещера-23, МБАЛ „Уни Хоспитал“  – Панагюрище-31.
22 пациенти в момента са на интензивно лечение. Свободните легла във вътрешни отделения са 169, интензивните легла са 7. Броят на лицата поставени под карантина в област Пазарджик е 1458. За изминалата седмица са направени общо 1163 проби за коронавирус от РЗИ Пазарджик и лечебните заведения в областта.
Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки. За изминалата седмица служителите на РЗИ Пазарджик са извършили 60 бр. проверки, съставен е 1 бр. АУАН. За същия период от ОДМВР са извършени общо 297 бр. проверки и са съставени 109 протокола за предупреждание.
Областен кризисен щаб Пазарджик
11-12-2020

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *