Областният управител на Пазарджик отличи велинградските огнеборци и доброволци

 Областният управител на Пазарджик отличи велинградските огнеборци и доброволци

Днес в голяма заседателна зала на Общинска администарция областният управител Трендафил Величков връчи грамоти на 15 огнеборци от РСПБЗН- Велинград и общо на 18 доброволци от Доброволно формирование –Велинград и техните приятели от „Офроуд Клуб 4X4 – Велинград“ .

Те са отличени за проявен висок професионализъм и изключителен принос в потушаването на горските пожари и овладяването на бедственото положение в община Панагюрище през месец август.

„Благодаря от сърце на всички! Поздравявам Ви за доблестната служба. Благодарение на високия Ви професионализъм не допуснахме да има човешки жертви. Искам специално да поздравя Доброволното формирование-Велинград! Не съм виждал по-подготвени, по-оборудвани и обучени доброволци, като Вас!”- каза областният управител в поздрава си към огнеборците и доброволците.

Д-р Коев изрази гордостта си и благодари на смелите мъже, които водени от желанието си да помогнат и да бъдат полезни, загърбват страховете и се изправят срещу пламъците.

На събитието присъстваха още зам.-кметът Атанас Палигоров, директорът на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов и членът на Управителния съвет на Асоциацията на доброволните формирования в България Стилян Хараланов.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *