Областният управител се срещна с пострадалите от пожара в с. Кръстава

 Областният управител се срещна с пострадалите от пожара в с. Кръстава
В спешен порядък всички институции предприемат необходимите действия в помощ  на пострадалите семейства от  огромния пожар. Извършва се оглед и оценка на щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това съобщи областният управител на Пазарджик.
Иван Васев, който посети на място велинградското село Кръстава, където в петък вечерта пожар изпепели шест къщи, селскостопански постройки и няколко животни. Васев допълни, че мобилни групи от служители на РЗИ, ОДМВР и Социално подпомагане ще съдействат на хората, чийто лични документи и телкови решения са унищожени по време на пожара.
Областният управител благодари на  служителите на ПБЗН, на местните горски стопанства “Алабак” и “Чепино”, на всички доброволци, участвали в потушаването на пожара.
На огледа в селото присъства и кметът на Велинград д-р Костадин Коев, който увери, че общината също ще подкрепи пострадалите семейства. До сега събраните средства от дарения са над 40 000 лв., споделят местните жители, които пак организираха доброволческа акция по почистване на отломките от пожара.

За момента пострадалите семейства са настанени при близки и роднини.

Пресцентър областна администрация Пазарджик

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: