Областeн кризисен щаб Пазарджик: 137 пациенти са хоспитализирани, 10 на интензивно лечение

Областният кризисен щаб с председател Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик,  даде онлайн брифинг за състоянието на болните с COVID-19 и състоянието на здравната система в региона.

„Ежедневно правим анализ на динамичната обстановка в Област Пазарджик. Общият брой заразени с COVID-19  е 1644, 745 са оздравели, 101 са починали, заразените медицински лица са 119 от началото на пандемията.  661 пациенти са на домашно лечение, 137 са хоспитализирани, като 10 от тях са в интензивни отделения. Заразеният училищен персонал е 29, 14 са учениците с COVID-19, лицата под карантина са 855“. Това съобщи Стефан Мирев на приключилият брифинг днес 5-11-2020 г.

Във връзка с разпоредбата на здравния министър за обособяване на помещение за първоначален преглед на съмнителни с коронавирус пациенти директорът на МБАЛ Пазарджик д-р Красимир Темнилов увери, че вече е обособено подобно помещение – бивш павилион на входа на болницата, където ще има помещение за лекар, чакалня, помещение за преобличане и помещение за ситуиране на съответните медикаменти.

Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова посочи, че към момента лечебните заведения са подсигурени с персонал, но винаги има нужда от доброволци, тъй като медиците работят на ръба на силите си.

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: