Обстановката в обл. Пазарджик се нормализира след снеговалежа в събота и неделя

Пътищата са проходими при зимни условия, но предвид на ниските температури повечето са хлъзгави или мокри и за това водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и ниска скорост. Автомобилите задължително трябва да са технически изправни, да са оборудвани с подходящи за сезона зимни гуми, изправни стъклопочистващи устройства, спирачна и осветителна уредба. И през днешния ден допълнително екипи на районните управления в областта и сектор „Пътна полиция” ще бъдат разстановани по невралгичните точки на основните пътища. Припомняме, че има въведено ограничение за движение на товарни автомобили и за автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово-Юндола.

Призоваваме водачите да бъдат много внимателни и в населените места, особено в областния и общинските центрове, където трафикът е по-интензивен. Да дават предимство на пресичащите пешеходци, които предвид на атмосферните условия да по-бавно подвижни и уязвими. Да паркират само на разрешените за това места, за да няма затруднение в движението и преминаващите снегорини да имат възможност да почистват падналия сняг. Нека бъдем толерантни един към друг и така ще преодоляваме по-лесно и спокойно неудобствата.

И накрая Ви изпращам и една снимка, която илюстрира, че полицаите винаги са в услуга на гражданите и имат за задача на им оказват съдействие и помощ в трудните моменти. Тази сутрин автопатрул в състав от младши-автоконтрольорите при сектор „Пътна полиция” в Пазарджик Иван Атанасов и Сотир Иванов забелязали в района на бул. „Александър Стамболийски” възрастна дама, която се опитвала да подкара леката си кола. Униформените бързо забелязали , че има проблем с една от гумите. Двамата слезли от служебния автомобил, демонтирали разкъсаната гума с джантата и монтирали резервната. След това 74-годишната шофьорка успяла да продължи безпроблемно по пътя си.

Мирослав Стоянов – говорител на ОД на МВР-Пазарджик

15-02-2021

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: