Общината търси съдействието на бизнеса за коледно-новогодишната украса

 Общината търси съдействието на бизнеса за коледно-новогодишната украса

Наближават Коледа и Нова година. Украсата на Велинград е важен елемент от  хубавото настроение около тези празници.  Тази година за пръв път общинското ръководство залага на професионално изготвен проект, а фирмата която ще го реализира се ангажира с монтаж , демонтаж и правилно съхранение на елементите , така че да могат да се използват дълго време.  Първоначалната визия за този декември обхваща по-малко обекти, но с всяка следваща година броят им ще се увеличава и ще се надгражда.

Общината поема разходите по украсата на административната сграда, коледния кът пред нея, пешеходната зона по булевард „Хан Аспарух” и централния площад „Николай Гяуров”.

В интерес на бизнеса е да има украса на повече места. Другите обекти, за които има проекти, са центровете на Чепино и Каменица, кръговите кръстовища  на входа на града и пред ж.п. гарата, Търговската улица и изхода към Юндола.

От 14,00 часа в малката заседателна зала бе проведена среща, инициирана от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Директора на Дирекция „ИПТР” Цвета Спасова. Присъстваха и зам. кметът Сергей Кичиков, представители на местния бизнес, банки и фирмата-изпълнител. Проектът бе представен и след  кратко обсъждане, по предложение на бизнеса, бе решено в срок до 22 ноември фирмите, желаещи да направят дарение за коледната украса да се свържат с г-жа Спасова и да уточнят начина и условията, при които това ще се случи. Допълнителната сума, която е нужна за реализирането на проекта за всички споменати по-горе места е 30 000 лв

Кратка презентация на проекта ще има на официалната страница на Община Велинград.

 

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: