Община Велинград отново бе домакин на Националното състезание за ученици с увредено зрение

Община Велинград отново бе домакин на Националното състезание за ученици с увредено зрение

Слънчево време и спортен дух съпътстваха стартовете на XXI Национално състезание за ученици с нарушено зрение, което се проведе на 26 и 27 март в курорта Юндола.
Организатори за поредна година са Българската параолимпийска федерация, съвместно с Министерството на образованието, Министерство на младежта и спорта и община Велинград.
Възпитаници на 4 учебни заведения в страната взеха участие, като комплексната купа спечели столичното СУУ за ДНЗ „Луи Брайл“.
Организаторите изказаха благодарност към треньора на СК „Атлас” и състезателите, които участваха като придружители. Благодариха и съдийството на велинградската колегия и на община Велинград за дългогодишното сътрудничество.
Медали, купи и предметни награди бяха връчени на участниците от Цвета Спасова началник на отдел „Туризъм и реклама“, Председателят на БПФ Илия Лалов, треньорът на СК „Атлас“ Тодор Гълев, изявени ски състезатели от близкото минало.
Най-малкият скиор бе 8-годишният Михаил Михайлов.
Отново с най-добро време в дистанциите бе 19-годишният Хакан Осман, който е част от Националния параолимпийски отбор по ски бягане и млада надежда в леката атлетика.

Още новини

Loading Facebook Comments ...