Община Велинград се отказва от ремонтите на Клептуза през лятото

 Община Велинград се отказва от ремонтите на Клептуза през лятото

В разгара на туристическия сезон община Велинград няма да предприема никакви дейности по езеро и парк Клептуза. Промени в емблемата на курорта обаче ще има през есента. Това съобщи пред медиите кметът Костадин Коев.

Метеoрологичните условия в началото на месец юли и разгара на туристическия сезон са причините на Клептуза във Велинград да бъде почистено само едно от езерата. Дъждовете в началото на месеца са затруднили значително източването на езерото и са създали доста проблеми при почистването му.

Затова другото няма да бъде почиствано до края на туристическия сезон, категоричен е Коев. Кметът отговори и на въпроса на Телекабел ТВ защо обещанието за опаковане на опасните сгради на Клептуза не се случи.

Коев допълни, че не се е отказал и от идеята си за кардинални промени.

Темата с бъдещето на Клептуза отново ще бъде дебат на обществено обсъждане. В широк формат градоначалникът и екипът му ще представят възможностите за бъдещето на емблемата на курорта. Коев отказа конкретика с мотива, че след като всички възможности бъдат проучени, велинградската общественост ще бъде запозната с тях.

Припомняме, че възможностите на този етап са три. Според едната езерото и паркът остават 100% общински, като администрацията в курорта търси финансиране по европейски проекти за реализиране на вече изготвен проект. Тежкото финансово състояние на курорта обаче силно би затруднило реализацията на тази идея. Вторият вариант е свързан с отдаването на концесия, което на този етап не се приема добре от страна на велинградчани. И последната на този етап възможност включва намирането на стратегически инвеститор.

Дали това ще бъдат вариантите, които ще предложи на обсъждане администрацията, на този етап не се знае. С неизвестни е и времето, когато ще се проведе общественото обсъждане.

telekabeltv.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: