Община Ракитово подкрепя гражданска кампания за подпомагане на общинската болница във Велинград

Община Ракитово подкрепя гражданската кампания на Сдружение „Да поработим за Велинград“, с която ще се набират средства за ремонт на етаж от общинската болница във Велинград, където да се обособи допълнително КОВИД-отделение.

В призива си София Ключкова и Стефка Илинова, представляващи Инициативния комитет на „Да поработим за Велинград“ пишат, че болницата няма необходимия капацитет за прием на всички болни. Приемът във Вътрешно отделение е силно ограничен. Има опасност тежко болни/особено сърдечни/ да не бъдат обслужени. Спешно е необходимо откриване на нови болнични помещения-за лечението на болни от COVID-19.

Ръководството на болницата е определило 3-ия/ евентуално и 4-ти/ етаж на медицинския център за ново отделение. Необходими са средства за ремонт на течащия покрив. Ще се закупи и котел, необходим за отоплението.

Всякакви дарения ще бъдат обявени на страниците на вестник “Темпо“ и в специален отчет пред Районната здравно-осигурителна каса и Министерство на здравеопазването.

Банкова сметка

Райфайзен банк, BG82RZBB91551081593507 Дарение за ремонт на Инфекциозно отделение  МБАЛ-Велинград

За дарения в брой:

Лица за контакт:  София Ключкова 0889 527924

Стефка Илинова 0885 031944

Призивът е до гражданите на общините Велинград, Ракитово и Сърница, които най-често се лекуват в общинската болница

Община Ракитово подпомогна финансово с 10 000 лв. здравното заведение в началото на пандемията, след като по предложение на кмета Костадин Холянов бяха пренасочени парите за ежегодните празници и фестивали, които тази година не се проведоха.

 

Общинска администрация Ракитово

Още новини

Loading Facebook Comments ...