Общинска комисия ще опише щетите от наводненията в гр. Костандово, с. Дорково и гр. Ракитово

Общинска комисия ще опише щетите от наводненията в гр. Костандово, с. Дорково и гр. Ракитово.

Пострадалите ще получат помощ от общинския бюджет.

Комисия, назначена със заповед на кмета на община Ракитово Костадин Холянов, тръгна днес по къщи и други имоти в трите населени места-Костандово, Дорково и Ракитово, за да огледа и опише щетите от наводненията вследствие на проливните дъждове. В комисията влизат зам.-кметовете на общината Кристина Овчарова, Цанко Молов и Ангел Кожухаров, кметовете на кметствата в Костандово и Дорково Валентин Вигнев и Николай Ковачев, секретарите на кметствата, както и служители от техническата служба. Ще бъдат съставяни протоколи с констатираните щети и пострадалите лица ще получат еднократна социална помощ от бюджета на Община Ракитово. На следващата сесия това предложение на кмета Костадин Холянов ще бъде внесено за одобрение.

Проблемите дойдоха от обилните дъждове, които се изсипаха в района през последните дни и заляха колекторите в река Мътница. Ревизионните шахти не можаха да поемат придошлите води. Най-засегнати бяха улиците “Обиколна“, „Крали Марко“, „Кокиче“, част от „Чепинец“, „Техеран“, „Акация“, „Малина“ и част от ул.“Ясен“. Сред пострадалите има наводнени приземни етажи, изби, селскостопански постройки и дворове.

Лично кметът на община Ракитово г-н Костадин Холянов пое ангажимент пред живеещите на проблемните улици в Костандово, че ще се подменят съществуващи и ще бъдат изградени нови канализации, за да се избягват подобни проблеми.

Общинското ръководство е готово с проектната документация и при подобряване на метеорологичните условия работите ще стартират.

В гр. Ракитово и с. Дорково щетите са в значително по-малък размер, но и там има засегнати. В с. Дорково има свличане на около 60 кубика земна маса, както и наводнени избени помещения. Частично бе прекъснат пътят на ул.“Селце“, но вече е възстановен. Няма засегнати жители.

От Община Ракитово апелират към гражданите да подават информация и сигнали на дежурните служители към Общински съвет за сигурност на тел. 0892 21 45 83.

Пресцентър Община Ракитово

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: