Общ. Ракитово: Отлага се Бабинден, но подаръци ще има за “бабинчетата”

 Общ. Ракитово: Отлага се Бабинден, но подаръци ще има за “бабинчетата”
Пандемията отлага тържеството за Бабинден, но подаръци ще има за “бабинчетата” в общ. Ракитово
Много са празниците, които се честват всяка година през месец януари, но единственият празник, на който празнува цялото семейство и който прави щастливи всички, е Бабинден. Празник, на който се радваме на новородените, почитаме бабите и благодарим на лекарите и акушерките. Най-голямото щастие за всяко семейство е детето. То е чудо, създадено с любов и нежност, то е усмивка, надежда и радост.
През 2021г. в община Ракитово са се родили 170 бебета, от които с адрес гр. Ракитово са 98 деца, гр. Костандово може да се похвали с 54 бебета, а в с. Дорково новородените са 18. Съотношението по пол е 86 момченца към 84 момиченца.
Първо бебе на 2022 година за община Ракитово е Александра Георгиева Стоилова, от с. Дорково, родена на 03.01.2022г. в 00:45 часа в гр. Пловдив с родители Михаела и Георги Стоилови.
Поради преустановяване провеждането на всички масови мероприятия във връзка с въведените противоепидемични мерки, ритуали за Бабинден няма да бъдат провеждани, но за всяко дете, родено през 2021 година ще има подарък, който родителите могат да получат на 21 януари 2022 г. в Център за административно обслужване на гражданите в сградата на Община Ракитово и от кметствата в гр. Костандово и с. Дорково.
Поздравяваме семействата, които се радват на малките си рожби, и желаем на децата здраве, много енергия, искрена любов и небивал късмет!
Здраве и дълголетие на бабите, много сила и търпение при отглеждането на внуците, нека всички семейства са благословени, да се радват на благодат и все по-често да имат повод за веселие!
Пресцентър община Ракитово (12-01-2022)

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: