Откриха площадка за игра в детска градина – гр. Ракитово, кв. “Запад“

Откриха детска площадка във Филиала на ДГ “Малина Тодорова“ в кв. “Запад“ – гр. Ракитово
Днес бе открита детска площадкам “Слънцето свети еднакво за всички“, финансирана по програма „РОМАКТ“ за малчуганите от Филиала на Детска градина „Малина Тодорова“ в кв.“Запад“ в гр.Ракитово.
Гости на тържеството бяха заместник-кметовете Цанко Молов и Ангел Кожухаров, който е ръководител на проекта от страна на община Ракитово, кметът на гр. Костандово – Валентин Вигнев, директорката на детското заведение – Росица Накова, координаторът на Програма “РОМАКТ“ – Юксел Яшаров, родители и др.
Кметът на община Ракитово – Костадин Холянов също поздрави малчуганите с новата придобивка.
Във филиала се обучават 57 деца в две групи-една яслена и една предучилищна. Детската площадка е на стойност 6257,98 евро /12240 лева./, като безвъзмездно финансирани от Съвета на Европа са 9779,60 лева. Проектът по РОМАКТ стартира на 17 май 2021 г. и бе приключен успешно днес. Собственото финансиране, осигурено от община Ракитово е под формата на: подсигуряване на работна ръка; подсигуряване на материали и техника, необходими за изпълнението на дейностите; монтиране на осветително тяло на детската площадка; монтиране на камера за видеонаблюдение на детската площадка; кошчета за отпадъци; дървени пейки; част от разходите за транспорт при доставка на детските съоръжения.
Пресцентър Община Ракитово 3-09-2021

Още новини

Loading Facebook Comments ...