Отсъствията на учениците ще се извиняват само по електронен път от 01.10.2023

 Отсъствията на учениците ще се извиняват само по електронен път от 01.10.2023

High school student taking notes from book for her study. Young woman sitting at desk and finding information in college library. Focused girl studying in classroom completing assignment with classmate in background.

Над 24 000 електронни извинителни бележки са постъпили в електронните дневници на училищата. Лекарите обаче все още издават и хартиени, защото нямат обратна връзка дали дигиталният документ е стигнал до училището. От 1 октомври отсъствията по медицински причини на учениците ще се извиняват само по електронен път.

Електронната бележка влиза в училищния дневник до 15 минути след като е изпратена от лекарския кабинет.

От Министерството на електронното управление обясниха, че дали класния ръководител ще получи известие за постъпила бележка зависи от доставчика на електронния дневник.

Електронната бележка е с датата от деня на прегледа, но с нея ще могат да се извиняват отсъствия от преходни дни, обясняват от министерство на електронното управление.

Сега лекарите работят по указания от 2017 г., според които с бележка може да се извиняват отсъствия от датата на прегледа. През октомври ще се признават само хартиените бележки, издадени до края на този месец.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: