От Испанската гимназия и от Теленор изпратиха подаръци за децата от ВУИ – Ракитово

 От Испанската гимназия и от Теленор изпратиха подаръци  за децата от ВУИ – Ракитово

В студените януарски дни на Новата 2017 г. сърцата на децата от ВУИ – Ракитово се стоплят от нови приятелства. Всеки добър жест носи радост. Но когато те изненадат позитивно радостта е двойна. Защото искрено се радваш на новите приятелства и защото се радваш на подаръците.

На 13.01.2017 г. учениците от ВУИ са събрани в тенис залата. Виждат много запечатани кашони. Директорът Георги Янушев съобщава, че това са подаръци от децата от 164 гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес” – София и от телекомуникационния оператор Теленор.

Още преди коледните празници, в началото на декември 2016 г., по идея на Любомир и Димитър от 12в клас на Испанската гимназия стартира благотворителна кампания за събиране на средства за децата от Дома за деца в гр. Роман и от ВУИ – Ракитово. Включват се учениците от 8в, 9а, 9в, 9г, 9д, 10б, 10г и 11б класове. Учениците от тези класове даряват всичките си средства, събрани от тях за размяна на коледни подаръци. Допълнително учениците от 11а клас събират средства, с които са закупени лакомства за децата от Роман е от Ракитово. Събрани са общо 2080 лв.

Директорът на 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес” д-р Зорница Йончева установява връзка с директора на ВУИ Георги Янушев, за да попита от какво имат нужда децата от Ракитово. Оказва се, че както обикновено в началото на зимата, най-необходими са зимни обувки. Изпратен е списък с имената на учениците с номера на обувки. Тогава на помощ на дарителите идват Мартин Инчев – бивш ученик от Испанската гимназия и фирма Декатлон – Подуяне, които осигуряват здрави и хубави обувки, а от Декатлон даряват и няколко топки. За всяко момче от ВУИ е изработен индивидуален пакет, в който има чифт обувки, шоколади и картичка с лично пожелание, написана ръчно от дете от Испанската гимназия. Не са забравени и учителите и служителите от училището – картичка с общо пожелание има и за тях.

По идея на Теодора Ангелова – лидер от Сдружение „Международна награда на херцога на Единбург – България”, фирма Теленор – София дарява за всяко дете от ВУИ дрехи: риза, фланелка, панталон.

Фаталният петък, 13 януари 2017 г., се оказва щастлив за децата от ВУИ. Своята огромна благодарност към новите си приятели – децата от 164 ГПИЕ – София, те изразяват в емоционално писмо. Благодарностите към Теодора изказват лично на 15.01.2017 г. на проведената среща – обучение в София по програмата на херцога на Единбург.

 

Материалът е подготвен от:

Христос Тодоров – Х клас,

Наско Найденов – Х клас и

Свилен Топчиев – учител

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *