Официално бе открита статуята символ на Велинград „Царица Родопа”

На 01/09/2018 в 11:00ч. на кръговото кръстовище на входа на града, кметът д-р Костадин Коев и зам.-кметът Светла Томова, прерязаха лентата на  статуята-символ на Велинград „Царица Родопа”.

Сферата на която е стъпила и балансира „Царица Родопа” символизира колелото на живота и променливостта на времето. Съда с вода който държи в ръцете си е символа и богатството на Велинград-лековитата минерална вода. Движението на  тялото и ръцете и вкарва и приветства гостите на града. Трите Арки символизират връзката и обединението на трите села Чепино, Лъджене и Каменица в общ град Велинград.

Тази прекрасна скулптурна композиция е дело на Любомир Добрев, арх .Рейнов и Нина Папазова и фирма „ ГД Джиро-17” с управител  инж. Петринка Драганова.

Официалното откриване  започна със приветствено слово от д-р Кодстадин Коев в което той каза: „Отривайки днес това произведение на изкуството показваме, че Велинград не е спрял във времето, Велинград е жив и продължава да се развива. Велинград се преобразява!”

Участие в програмата взеха емблематичните за града ни Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” с ръководители Велислав Стоянов и Биляна Масларова. Слънчевата Александра Туджарова рецитира  прекрасно стихотворение за Велинград. Под звуците на „Многа я лета” символично в небето излетяха 70 гълъба.

Традиционно с хляб, сол и мед бяха посрещнати и официалните гости, които уважиха събитието: Негово превъзходителство, посланика на Кувейт Якуб Ал Атики, народни представители, зам. кметовете на община Велинград- Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, кметове на общини, председателят на ОбС Велинград Али Мареков, общински съветници, представители на туристическия бранш от Балканите и България, директори на общински предприятия.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: