Паника сред учениците заради слух за наркотестове

 Паника сред учениците заради слух за наркотестове

Масово младежи притеснено пишат във форумите текстове като този:

„Ох,искам да попитам колко време остават следи от марихуана в кръвта?

А от цигарите? Последният път пуших марихуана преди 3 седмици, а цигари от 3 дни, докато мои приятел шмърка кокаин в събота?

Ще ни правят теста на 27 и ако ни хванат, ще ни изключат. Възможно ли е още да имаме нещо по кръвта? Сериозна съм, моля кажете миии“.

След като Бургаският кмет заяви:

„Готов съм още на първия учебен ден – 15 септември, да въведа задължителен тест за употреба на наркотици и всички ученици да преминават през него преди да пристъпят прага на училищата! Помогнете ми с промяна в законодателството, защото положението е тежко. В Бургас родителите дават джобни пари на децата си, които в горните курсове достигат и до 50 лв. на ден, някои дават и повече, смятайки, че това са разходите им за закуска и облекло, а с тези пари се осигурява дрога. Марихуаната вече изобщо не я броят за опиат. Този проблем в малките, по-бедни градове го няма, но в Бургас е налице и аз не мога повече да мълча!“, отсече кметът Димитър Николов на среща с представители на Ротари клуб в града.

Очаква се много от кметовете да го последват и да има безпощаден контрол за младежта!

По негови наблюдения полиция и прокуратура си вършат работата, но доколкото законите им позволяват, а наркобосовете от едно време вече не съществуват. Дилърите вече действат самостоятелно и на малки групи, което прави залавянето им по-трудно, призна кметът.

 

trafficnews

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: