ПГД “ Иван Вазов“- в международен фестивал на красотата

„Красотата е вечност,взираща се в собствения си образ в огледалото“

 Халил Джубран

 

На  18 октомври в хотел “Балкан“- град София, се проведе     XXIII-ят Международен фестивал на прическата и красотата, в който Професионална гимназия по дървообработване“ Иван Вазов“  участва за първи път и спечели призовите места, доказвайки се и в професията „ Фризьор“.

Нашите участници, с ръководител г-жа Юлиана Алексиева /притежаваща Майсторско свидетелство по фризьорство и Председател на занаятчийската камара за България/, показаха завидна сръчност и артистични възможности, и спечелиха в следните категории:

  I –о място в категория „ Арт прическа“ – Катрин  Божкова  от XI а  клас

 II-о място  в категория „Булчинска прическа“  – Седефка Костова от X а клас

 II –о място  в категория „Вечерна прическа“ – Юлияна Милева от XI а  клас

 II –о място в категория „Вечерна прическа“ – Светла Костова от X а клас

Грамота за достойно си представяне на фестивала получи и  Велко Александров от IX – в категория „Вечерна прическа“.

ПГД „ Иван Вазов“ получи единствената грамота за отлично отборно представяне от Национално сдружение на фризьорите на престижния международен форум за прическа и красота, с което отново доказа силата на професионалните качества , но вече в една нова сфера на съвременните фризьорски тенденции.

Топлите думи на г-жа Милена Дамянова, бивш зам.-министър на образованието и  Председател на Комисията по образованието и науката, са достатъчно красноречиви и изразяват надеждата й за развитието на професионалното образование: „… красотата спасява света, а тези деца са едни от нейните бъдещи посланици. И на тях, и на техните учители, както и на всички, които са на фестивала, а и на тези, които не са се включили, ще кажа, че най-важното е да бъдат професионалисти, които обичат това, което правят. Защото само така ще бъдат най-добрите сред най-добрите.“

ПГД „ Иван Вазов“

 

 

 

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: