Петър Москов ще ръководи кампанията на Реформаторите

„Ние сме за пропорционална система със задължителен мажоритарен вот”, посочи здравният министър в оставка

Петър Москов ще бъде ръководител на предизборната кампания на Реформаторския блок. От днес Реформаторите са в предизборна кампания.

„Готови сме да защитаваме принципите, целите и позициите си и ще го направим твърдо и убедително”, заяви министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира, че той е председател на предизборния щаб, но за всяка кампания се избира ръководител на кампанията и този път ръководител на кампанията ще бъде Москов.

На 28 януари Реформаторите ще свикат първи съюзен конгрес, който ще утвърди политическата програма, целите и приоритетите на предстоящата компанията.

Относно мажоритарните избори от Реформаторския блок имат позиция, че не биха подкрепили изцяло мажоритарна система, защото така се нарушава плурализма и може да доведе до дву- или три-партиен модел на управление.

„Ние сме за пропорционална система със задължителен мажоритарен вот”, посочи Москов.

„Структурите на ДСБ остават част от Реформаторския блок, който е общност, събираща различни политически организации, а не общност, насочена към това да се подчини другият. Това е смисълът на конфедеративното развитие на блока”, обясни здравният министър в оставка.

„Десницата трябва да бъде единна и обединена, за да може да изпълни целите на избирателите си”, допълни Москов.

vesti.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: