Повече от 150 двойки участваха в турнира по спортни танци за купа Велинград

На 25 март под егидата на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се проведе Държавен турнир по спортни танци, купа Велинград „Dance & Spa”. Организатори на събитието бяха Община Велинград, ОП „СИП и ТИЦ”, ЦПЛР, БФСТ и КСТ „Импулс”.
Кметът Коев официално откри турнира „ Купа Велинград“, като пожела успех на състезателите. Треньорите на КСТ „Импулс“ Мая Кондарева и Петър Милчев връчиха плакети, в знак на благодарност, на всеки един сътрудничил на клуба.
Лично президента на Българската федерация по спортни танци г-н Иван Деспотов, уважи събитието. 10 съдии които са с най-високия лиценз в България, оценяваха състезателните двойки в Гала турнира.
В състезанието бяха включени три кръга: „Изгряващи звезди”- за некартотекирани танцови двойки и танцови формации, Държавен турнир „Dance & Spa” за всички възрасти и класове и Гала турнир за купа „Велинград”. Участие взеха повече от 150 двойки от 11 града в България.
Финалистите бяха наградени от градоначалника д-р Коев, зам.-кметът Светла Томова, Директор на Дирекция „ХСД“ Марияна Зинкова, Директор на ЦПЛРК-ОДК-Велинград Катя Мирчева и Борис Станудин Директор на „СИП и ТИЦ”-Велинград.
Повече от 15 години не се е провеждало такова събитие във Велинград. Организаторите от „Импулс“ се стремят да превърнат Държавният турнир в Международен, който да се провежда ежегодно във Велинград.

Още снимки може да видите като натиснете ТУК

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: