Поздравителен адрес от управителят на МБАЛ Велинград д-р Жеко Чешмеджиев, по случай деня на българския лекар

 Поздравителен адрес от управителят на МБАЛ Велинград д-р Жеко Чешмеджиев, по случай деня на българския лекар

Скъпи колеги,
На 19 октомври се навършват 115 години от създаването на Българския лекарски съюз. Искам да ви поздравя с нашия празник – с това, че продължаваме да сме верни на тежката професия и на Хипократовата клетва.
Знам, че всеки от нас се стреми да помогне на болния, да върне усмивката и радостта от живота. Защото, макар ежедневно да се сблъскваме с болка и скръб, ние работим в името на живота.
Всеки има своя доктор, комуто вярва, който го е изправял на крака, дарявал му е надежда в момент, когато болестта е изглеждала непобедима. Вярвам, че за всички нас това е особена награда, трудно разбираема за останалите хора.
Въпреки обидите, които често търпим, трудностите, липсата на финанси, усещането, че сме изправени заедно с хората, които лекуваме, от двете страни на барикада, да си лекар първо е призвание, а после професия.
Да стоиш на пост до страдащите, за да ги лекуваш и пазиш живота, е изпитание. Да го правиш всеки ден – личен избор, съчетан с безсънни нощи, поемане на рискове, провалени планове.
Но всички знаем, че когато професионализмът е съчетан с милосърдие, е най-добрата лекарска грижа.
Не губете вяра и енергия, приятели, колеги. Пазим живота.
Да си лекар е велика професия.
Честит празник!

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: