Полицията в обл. Пазарджик ще опазва обществения ред и пътната безопасност по време на предстоящите балове и празници

 Полицията в обл. Пазарджик ще опазва обществения ред и пътната безопасност по време на предстоящите балове и празници

Предстоят множество празнични дни, в които служителите от полицейските управления в областта ще имат множество ангажименти по опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и пътната безопасност по време на провеждането на различните тържества.

Едни от най-дългоочакваните са абитуриентските балове, които са традиционни за края на май. Те са повод за радост и удовлетворение от завършването на средно образование от тийнейджърите, гордост за техните родители и близки, празник на съседи и познати. За да не бъдат допуснати пътни инциденти с абитуриенти, извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред от ОДМВР-Пазарджик и Районните управления областта са предприети редица мерки. Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление. В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край, уточнени са маршрутите на придвижване на абитуриентите към местата за празнуване. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.

Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент.

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН пожелават на абитуриентите, техните семейства и близки весели, щастливи и безгрижни празнични дни.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

17-05-2021

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: