Посланикът на Египет на официално посещение в СПА столицата на Балканите

Велинград официално бе посетен от Нейно Превъзходителство г-жа Манал Ел – Шинау- извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в Република България и доайен на африканските посланици. Тя бе посрещната традиционно с хляб,сол и мед поднесени от деца в народни носии.
На срещата провела се в кабинета на кмета д-р Костадин Коев, присъстваха зам.- кметовете г-жа Светла Томова, г-н Атанас Палигоров, председателят на Общински съвет инж. Бельо Мандраджиев, г-н Георги Мяшков общински съветник, директори на дирекции „ХСД” и „ИПРТ” г-жа Мариана Зинкова и г-жа Цвета Спасова, ст. експерт Илияна Гешева и инициаторът на провелата се среща- Димитър Стойчев,. Градоначалникът запозна Нейно превъзходителство с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията в курорта. Тъй като и Египет е предпочитана туристическа дестинация, те обсъдиха възможностите за развиването на туризма.
Гостите представиха желанието си за обмяна на опит и сътрудничество между техни и наши специалисти в областта на СПА услугите. Г-жа Манал Ел-Шинауи запозна домакините с работата, която в момента извършват за подписването на споразумение в областта на културата между двете страни.
Д-р Коев покани Нейно Превъзходителство да посети предстоящия летен международен фестивал, на който ще има гости от различни страни и ще бъдат представени уникални български занаяти. Те от своя страна отправиха покана за участие на наш фолклорен състав в тяхно събитие.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: