По дирите на къщите за гости: Следват Чирпан и Велинград

Служители на фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните с нови проверки на къщи за гости. На прицел са къщи в Чирпан и Велинград, които кандидатстват за дофинансиране по европейска програма.

Проверките на място целят да се установи дали обектите, които кандидатстват за финансиране работят по предназначение и дали съответстват на исканата от кандидата инвестиция, припомня Bulgaria ON AIR.

Обект на проверка бе къща за гости във Велинград, която е изградена със собствени средства и не е финансирана с европейски програми. В конкретния случай фирма кандидатства за обзавеждане на спални, гардероб, мека мебел и кухня на обща стойност малко над 41 хил. лева с искано финансиране 31 230 лв.

„Ако проектът бъде одобрен и бъде извършена инвестицията, той трябва да бъде контролиран дали работи по предназначение“, обясни контролиращият орган.

Експертите са проверили и проекти очакващи финансиране по местната инициативна група в Чирпан.При завършване на обектите предстои и разглеждане на подадените за финансиране проекти. Проверките продължават.

dnes.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...