По инициатива на кмета община Ракитово Костадин Холянов ще бъдат подпомогнати хората в нужда

 По инициатива на кмета община Ракитово Костадин Холянов  ще бъдат подпомогнати хората в нужда
С хранителни пакети ще бъдат подпомогнати нуждаещи се граждани в трите населени места Ракитово, Костандово и Дорково, това реши Общински съвет – Ракитово по предложение на кмета на общината Костадин Холянов. Продуктите са закупени с част от средствата, отделени от бюджета на общината, които са за сметка на ежегодните празници в населените места и които поради епидемията с коронавируса няма да се провеждат. С друга част-в размер на 10 000 лв. Община Ракитово подпомогна болницата във Велинград в борбата с Covid – 19.
Съгласно решението хранителните продукти са на стойност 16 000 лв. Пакетите ще бъдат раздадени на 1100 души, в гр.Ракитово- 611 души, в гр.Костандово-299 и в с.Дорково-190, като броят души, които ще получат помощ, е разпределен спрямо броя на постоянно живеещите лица в трите населени места. Хората, които ще бъдат подпомогнати, са подбрани от специално сформирана за целта комисия. В нея вземат участие зам.-кметовете на община Ракитово, кметовете на кметства, общински съветници и служители на Общинска администрация. Комисията определи и критериите, на които трябва да отговарят получателите на помощта, като приоритет вземат хора, които са вдовици/вдовци, самотно живеещи хора над 65 години; инвалиди с ТЕЛК-ови решения, безработни семейства и семейства на деца, инвалиди. Пандемията причинява огромни икономически и социални щети, като най-засегната ще бъде именно тази уязвима част от населението. Помощта съдържа 2 пакета макарони, 2 пакета ориз, 2 бутилки олио, 2 килограма захар, 2 килограма брашно и 2 пакета леща.
Общинските служители призовават да бъдем човечни и съпричастни и се надяват, че макар и малка помощта, ще облекчи живота на семейства и ще им вдъхнат вяра и надежда за по-добро.

Пресцентър Община Ракитово

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: