Общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова е била пребита на излизане от сесията на местния общински съвет, научи „24 часа“. Информацията бе потвърдена от говорителя на полицията Мирослав Стоянов, който съобщи, че сигналът за нападението е бил получен около 11 ч. в четвъртък.

Каферинова е отивала към колата си, когато е била пресрещната от двама мъже с качулки, които са я нападнали и са й нанесли множество удари в главата, след което избягали. Окървавена общинската съветничка е била откарана в местната болница, където и е оказана медицинска помощ. Състоянието и е сравнително добро, като нараняванията й са в областта на лицето.

Полицията във Велинград издирва нападателите, като се работи по две версии. Първата, че побоят е извършен във връзка с работата на Каферинова като общински съветник, а втората, че се касае за нападение свързано с бизнеса и личния живот на пострадалата.

Екатерина Каферинова е най-дългогодишния общински съветник във Велинград. Тя е от БЗНС. Още в зората на демокрацията Каферинова бе един от лидерите и лицата на СДС и земеделците във курортната община. Това не е първото посегателство към нея. Преди около 10 г. бе подпалена от неизвестни извършители новата й кола. Авторите на палежа тогава не бяха разкрити.

Източник: 24chasa.bg