Приключи Националното състезание по ски бягане за деца с нарушено зрение

В два поредни дни зимният курорт Юндола бе домакин на Националното състезание по ски бягане за деца с нарушено зрение. Проявата е ежегодна и се организира от Българската параолимпийска асоциация и изключителното съдействие на Община Велинград.
В първият състезателен ден участниците премериха сили на дистанция 2км., а днес изминаха по- късата дистанция от 1 км.
Общо 23-ма състезатели взеха участие в надпреварата. Те са възпитаници на двете функциониращи специализирани училища за деца с нарушено зрение в София и Варна.
Активно съдействие по време на стартовете оказаха състезателите от велинградския ски клуб „Атлас”. Те придружаваха участниците от старта по трасето.
В комплексното класиране първото място при момичета и момчета взе отбора на София с 41 точки, представителите на Варна събраха 34 точки, при юношите и девойките първи станаха Варна с 34 точки, а второто място е за София с 20 точки.
Награждаването на учениците бе извършено от кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев.
Участниците бяха отличени с медали и купи. Те получиха спортни раници и ученически пособия подсигурени от Община Велинград.
Председателят на Българската параолимпийска асоциация- Илия Лалов връчи плакет на д-р Коев кмет на Община Велинград, с благодарност за наградите и оказаното съдействие при подготовката и организацията на състезанията.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: