Проведе се работна среща за качеството на храните в социалните заведения и детските градини

От 14:00ч. в малка зала на общинска администрация по инициатива на д-р Костадин Коев се проведе работна среща с директорите на всички детски градини на територията на Общината и директорите на центровете за настаняване от семеен тип и Дневния център за деца и младежи с увреждания. Присъстваха още заместник- кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов.

Срещата се състоя по повод постъпил сигнал към кмета д-р Коев, от родители и от Агенцията за закрила на детето за проблеми с качеството и количеството на храната в детските и социални заведения.  Стана ясно, че след проведените срещи и разговори през изминалите дни, качеството на храна значително се е повишило.

„Тази среща бе наложителна тъй като това касае най-важната и уязвима група на общество – децата, още повече – тези със специални потребности“- каза градоначалникът.

„Най-важното е да има диалог и комуникация, за да се намери най-правилното решение и да се вземат бързи и адекватни мерки. Благодаря за навременния сигнал и за отговорността и позицията, както на гражданите, така и на институциите.“-допълни той.

 

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: