Проведе се среща между кмета Коев и представители на таксиметровите фирми

Днес в малка заседателна зала, по инициатива на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев се проведе работна среща във връзка с проблемите на таксиметровите фирми в града.

В присъствието на зам.кмета Атанас Палигоров, представители от ДАИ, РУП Велинград и служители на общинска администрация бяха разгледани  проблеми, по които бяха предложени  решения.

Издадените разрешителни за извършване на таксиметров превоз през 2016 година са 47, а до днес са издадени 103. Според присъстващите представители на бранша в града работят не повече от 120 коли и предвид данните незаконните засега са не повече от 20.Бе взето решение, съгласувано с представителите на КАТ и ДАИ, да се даде гратисен период до 31 януари за узаконяване на все още неподалите документи, като се има предвид забавянето в издаването на удостоверение за липса на задължения от страна на НАП. След този период от страна на ДАИ и КАТ ще бъдат взети съответните мерки по компетентност.

На местата определени за таксита ще бъде забранено паркирането на други автомобили и това ще бъде обозначено, а на нарушителите ще се налагат глоби. С подкрепата на всички присъстващи бе взето решение отново улиците  „Братя Маврикови” и „Димитър Благоев” в кв. Чепино да са  еднопосочни и да се поставят нужните табели за по-добра ориентация на жителите и гостите на Велинград.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: