снимка bnt.bg

Прокуратурата потвърди новина на Фрог: Има сигнали за купуване на гласове във Велинград и Добрич

Прокуратурата проверява сигнал, че жители на велинградското село Света Петка са били водени на екскурзия в Одрин от ходжата на селото Ибрахим Юмер, за да бъдат мотивирани да гласуват по определен начин на изборите в неделя. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, като уточни, че обвинения по случая няма. Така Арнаудова потвърди новина на Фрог, която беше съобщена преди всички.

 

Според местни хора, сезирали прокуратурата, освен  Юмер в организирането на предизборната екскурзия участие е имал и кметът на селото. Това обаче не беше потвърдено от прокуратурата, от която лаконично съобщиха, че са били разпитани 30 души и тепърва ще се преценява дали става дума за опит за незаконно убеждаване на избиратели да гласуват по определен начин, допълва БНР.

 

По сигнал на ДАНС пък в Добрич е бил спрян шофьор на ТИР с 970  пакета храна. Пакетите са били разтоварени в склад за препарати за растителна защита в Омуртаг, като съмненията са, че с товара е трябвало също да бъдат мотивирани избиратели да гласуват за определена партия, каза още прокурор Арнаудова.

frognews.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: