Ракитовските пещерняци отново с активно участие на Банско Филм Фест

Ракитовските пещерняци отново с активно участие на Банско Филм Фест

От 22.09 до 26.09.2021 г. се състоя юбилейното двадесето издание на най-престижния в България международен кино-фестивал, за екстремни спортове, Банско Филм Фест 2021. Тазгодишното събитие бе изпъстрено с много богата програма, която включваше фото-изложби,презентации,филми, състезание по спортно катерене за купа „Петър Атанасов“ и най- ценното за феста , детската и младежка програма:
– Пещерен Workshop – проведен на „Пирин клуб“, в пещера „Спропадналото“.
– Workshop – “Ориентиране“ за деца и младежи проведен в Централен градски парк.
– Workshop – “Катерене“ проведен на катерачната стена към хотел „Стената“ с. Баня.
Гостите на фестивала имаха възможност да се срещнат и запознаят на живо и от близо с звездите на България, Италия, Франция, Австрия и Полша.
Българско пещерно дружество и Българско пещерно дружество Ракитово традиционно участваха в провеждането юбилейното издание на фестивала, като пещерният панел към програмата бе гъсто наситен и богато представен с филм, презентация, Workshop и фото-изложба. Конкретно, Българско пещерно дружество Ракитово взе активно участие с представяне на фото-изложба съставена от снимки на тринадесет платна под наслов „Съвременно пещерно дело в Ракитово“. 
Участие в пещерния Workshop в пещера „Спропадналото“, където деца от с. Бачево бяха запознати с:
– Правила за безопасност и начин на влизане в пещери.
– Образуване на пещери.
– Животински свят в пещери.
– Опазване на пещери.
Членовете на БПД Ракитово, които се включиха в проявите на Банско Филм Фест 2021 са младите пещерняци Добромира Зарева, Иван Кафеджиев и Тодор Марков, както и Йордан Тупаров, Дуейн Доран и Стойчо Зарев.
Българско пещерно дружество Ракитово, сърдечно благодари на Община Банско, Натали Петрова и организаторите на международния кино-фестивал Банско Филм Фест, за неописуемата и невероятна обстановка създадена за участниците по времето на фестивала!
С уважение, поклон и респект!
28-09-2021

Още новини

Loading Facebook Comments ...