Ракитовски ученици от ОУ „Хр. Ботев“ са най-добрите млади пожарникари

 Ракитовски ученици от ОУ „Хр. Ботев“ са най-добрите млади пожарникари
Учениците от ОУ „Христо Ботев“- гр. Ракитово са най-добрите млади пожарникари
Отборът на училището победи след оспорвано състезание в три кръга в рамките на общинската надпревара „Млад пожарникар“, която се проведе на стадиона в града.
На второ място се класира отборът на СУ „Климент Охридски“ -гр.  Ракитово, а трети станаха децата от ОУ „Хр. Ботев“ – с. Дорково.
Състезанието беше организирано от МКБППМН, община Ракитово съвместно с служителите от участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Ракитово, а поводът е седмицата на пожарната безопасност.
Децата се оказаха добре подготвени не само в теоретичната част на състезанието, но показаха и много умения за бързина, сръчност и съобразителност. Надпреварата беше много оспорвана, а разликите минимални, но в крайна сметка отборът на ракитовското основно училище “Хр. Ботев” завоюва купата за първото място и златните медали.
Служителите от участъка бяха съдии на състезанията, а техният началник Иван Гьошев водеше съревнованието.
Освен, че се забавляваха, децата имаха възможност да се запознаят с работата на огнеборците, разгледаха пожарникарска кола работиха с оборудването и гасиха огън с пожарогасител.
Отборите получиха медали, купи и грамоти от зам.-кмета на община Ракитово Виляна Колчева, коята изрази увереност, че с такива талантливи деца, бъдещето на пожарната безопасност в общината е в сигурни ръце.
източник: Община Ракитово (16-09-2022)

Още новини

Loading Facebook Comments ...