Сагата продължава: Отново 4 ОТМЕНЕНИ ТЕСНОЛИНЕЙКИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 17 ЧАСА

снимка: Христо Димитров

Сагата продължава: Отново 4 ОТМЕНЕНИ ТЕСНОЛИНЕЙКИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 17 ЧАСА

Още четири влака по теснолинейката бяха отменени през последните по-малко от 24 часа. Поредната порция спрени влакчета започна вчера в 16:00 ч. с отмяната на вечерния влак от Септември за Добринище – № 16107 „Рила”, заминаващ от Септември в 16:25 ч. Пътниците са отвозени с автобус, но не и пътуващите до гара Цветино, за които БДЖ не осигурява транспортна алтернатива.

Днес отменени са сутрешните влакове 16101 и 16102 между Добринище и Белица, както и предпочитаният от туристите в Добринище и Банско влак „Вихрен”, заминаващ в 10:20 ч. от подножието на Пирин.

Причината отново е техническа, пише в сайта на националния жп превозвач. Обществена тайна е, че от началото на юли БДЖ изпитват сериозни затруднения да осигурят локомотиви за обслужване на влаковете по теснолинейката.

 

Миналата седмица от компанията превозвач обявиха, че положението е аварийно и се дължи на рекламирани части за машините. Публично екипът на дружеството съобщи също така, че са гледали в Германия мотриси и шинобуси за теснолинейката.

Наличието на проблема с локомотивите вече повече от 40 дни обаче провокира коментари от служители и пътуващи, че проблемът не е авариен, а траен и се задълбочава. От наличните 6 технически изправни локомотива в края на 2018 година, днес те са 2 при необходими поне 3 за обслужване на влаковете в участъка Септември-Добринище.

В резултат от случващото се много туристи се отказват от пътуване с теснолинейката, а местни хора си търсят друга по-сигурна алтернатива. Това важи особено за жителите на селата край гара Цветино, които БДЖ не обслужва при липса на влак.

tesnolineikata.com

Още новини

Loading Facebook Comments ...