Свалиха от поста Георги Холянов, той ще обжалва решението на Общинската избирателна комисия

 Свалиха от поста Георги Холянов, той ще обжалва решението на Общинската избирателна комисия

Кметът на Ракитово Георги Холянов бе отстранен от длъжност на продължило до късно снощи заседание на Общинската избирателна комисия. Георги Холянов е свален от длъжност с 6 гласа „за“ срещу 4 „против“. Дотук се стигна след сигнал от Димитър Делиев, според когото градоначалникът е едноличен собственик на три търговски дружества, а именно „Цвета къмпани“, „Кос Хол 1“ и „Кос Хол 2“, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова – съпруга на кмета.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на БНТ то ще бъде атакувано от Холянов в следващите дни.

Георги Холяноввстъпи в длъжност кмет на община Ракитово на 11 юли тази година. Като независим кандидат той спечели частичните местни избори на 3 юли. Тогава за него гласуваха 2516 души от общо 4602 избиратели. Кметът трябваше да довърши мандата на баща си – Костадин Холянов, който бе отстранен от поста заради конфликт на интереси и разследване. Той обжалва отстраняването си, но почина преди да излезе решението на на Върховния административен съд.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет, до провеждането на редовни местни избори в края на следващата година.

Още новини

Loading Facebook Comments ...