Сдружението на хотелиерите ще издържа двама студенти по туризъм от ПГИТ „Алеко Константинов“

Прекрасна новина получиха днес зрелостниците от ПГИТ „Алеко Константинов“.

На днешното Общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“, председателят Златко Златанов обяви, че Управителният съвет е взел решение да даде две стипендии, като заплати таксите за обучение – държавна поръчка на двама бъдещи студенти.

Добрите взаимоотношения между Сдружението и Професионалната гимназия по туризъм са факт от години.

Редица проекти и идеи са подкрепени от Сдружението, а съвестните инициативи са постоянни.

Миналата година „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ награди отличничката Василена Гагова с обучение и почивка в луксозен хотел в Сандански.

Директорката на гимназията г-жа Любка Байлова, която присъства на събранието, бе изключително развълнувана от новината и благодари от сърце за жеста, който хотелиерите правят.

Г-жа Байлова сподели и радостната новина, че гимназията е класирана на второ място в страната, като училище – посланик на Европейският съюз и учениците ща заминат за Страсбург, за да се запознаят на място с работата на евродепутатите.

Критериите, по които ще бъдат избрани двамата бъдещи студенти, приети в специалности по туризъм ще бъдат обсъдени допълнително.

Председателят Златко Златанов заяви, че Сдружението ще продължи да помага и подкрепя младите хора и се надява в бъдеще стипендиите да станат повече.

Още новини

Loading Facebook Comments ...