Сдружението на хотелиерите ще издържа двама студенти по туризъм от ПГИТ „Алеко Константинов“

 Сдружението на хотелиерите ще издържа двама студенти по туризъм от ПГИТ „Алеко Константинов“

Прекрасна новина получиха днес зрелостниците от ПГИТ „Алеко Константинов“.

На днешното Общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“, председателят Златко Златанов обяви, че Управителният съвет е взел решение да даде две стипендии, като заплати таксите за обучение – държавна поръчка на двама бъдещи студенти.

Добрите взаимоотношения между Сдружението и Професионалната гимназия по туризъм са факт от години.

Редица проекти и идеи са подкрепени от Сдружението, а съвестните инициативи са постоянни.

Миналата година „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ награди отличничката Василена Гагова с обучение и почивка в луксозен хотел в Сандански.

Директорката на гимназията г-жа Любка Байлова, която присъства на събранието, бе изключително развълнувана от новината и благодари от сърце за жеста, който хотелиерите правят.

Г-жа Байлова сподели и радостната новина, че гимназията е класирана на второ място в страната, като училище – посланик на Европейският съюз и учениците ща заминат за Страсбург, за да се запознаят на място с работата на евродепутатите.

Критериите, по които ще бъдат избрани двамата бъдещи студенти, приети в специалности по туризъм ще бъдат обсъдени допълнително.

Председателят Златко Златанов заяви, че Сдружението ще продължи да помага и подкрепя младите хора и се надява в бъдеще стипендиите да станат повече.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *