СКПСТ “Делфините” – Велинград с участие на турнир по Акватлон в Бургас

СКПСТ “Делфините” – Велинград с участие на турнир по Акватлон в Бургас

Представители на СКПСТ “Делфините” – Велинград са участвали

на турнир по Акватлон в Бургас

 

На 24.06 и 25.06.22 г. в град Бургас се проведе турнир по Акватлон. В него взеха участие 5 състезателя на СКПСТ “Делфините” – Велинград. Както и тяхната треньорка Моника Трифонова.

В първия ден от състезанието първа взе участие Моника Трифонова, която се пусна в отворен старт във всички възрастови групи в дисциплината 2500 м. бягане, 1000 м. плуване и 2500 м. бягане. И спечели 2 медала, един сребърен в нейната група и един бронзов в общото класиране. За нея бе първо състезание по Акватлон. Тя 29 години само и единсвено се състезава в плувни състезания. Следващия старт за деня бе за Георги Дивизиев и Иван Данчев, които участват във 2-ра група (юноши младша възраст) и плуват 400 м. и 2000 м. бягане. Те се справиха отлично и се класираха в петнайсеттицата.

На следващия ден участваха в 3-та група (юноши старша) Павел Бояджиев и Лъчезар Аломар, които имаха 500 м. плуване и 3000 м. бягане. Павел Бояджиев се класира на 9-то място, а Лъчезар Аломар е на 12 място.

Последен старт бе за Ива Кафеджиева, която се състезава в 4-та група (девойки) и изплува 750 м. и 4000 м. бягане. Тя се нарежда на 4-то място сред девойките.

Треньорите Моника Трифонава и Весела Дивизиева са изключително доволни от участието и класирането на своите състезатели, които представят достойно и себе си и СКПСТ Делфинте – Велинград. Основната цел за клуба е развиване и популяризиране на спорта триатлон и възпитаване на положително отношение у подрастващото поколение към спорта и здравословния начин на живот на децата от Велинград.информация и снимки:

Моника Трифонова – треньор на СКПСТ Делфинте – Велинград

Още новини

Loading Facebook Comments ...