Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик откриха незаконно придобита и съхранявана дървесина в незаконен цех прикрит в сградата на шивашка фирма

Проверката е извършена вчера на територията на велинградското село Света Петка, а в нея взели участие и инспектори от НАП-Пловдив и Дирекция „Инспекция по труда“ в Пазарджик. Съвместните екипи извършили проверка в шивашки цех, стопанисван от частна фирма в селото. В едната част на цеха органите на реда открили отделно помещение обособено за преработка на дървесина. То било стопанисвано от 53-годишният М.М. от съседното село Долна Дъбева. Вътре имало инструменти за рязане и обработка на дървесина. В двора били открити общо около 110 кубически метра иглолистна дърва за огрев, 4 куб. метра иглолистни трупи и около кубик обработен материал. Цялото количество не било маркирано с контролна горска марка, а М.М. не успял да представи никакви документи за произхода му. Дървообработващият цех не разполагал с никакви документи необходими за неговото обособяване и дейност.

Междувременно инспекторите от трудовата инспекция установили, че в шивашкия цех се трудят 30 жени, чиято самоличност е установена. Предстои изясняването дали шивачките имат трудови договори с фирмата, за която работят. По случая е образувано полицейско производство, а работата за пълното изясняване на резултатите от проверката продължават.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: