Служители от Зонално жандармерийско управление –Пловдив участваха в практическо занятие на стажанти в ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР.

 Служители от Зонално жандармерийско управление –Пловдив участваха в практическо занятие на стажанти в ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР.

То са проведе днес на територията на Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик. В ролята на обучители освен преподаватели от центъра влязоха и служители от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, а обучаемите бяха стажант-жандармеристи. Младите момичета и момчета са на първоначална полицейска подготовка в пазарджишкия център. Темата на занятието бе изцяло с практическа насоченост на тема: „Действията на служителите от Дирекция „Жандармерия“ при провеждане на масови мероприятия“.  За максимално доближаване до реалността при работата на терен инструкторите от ЗЖУ-Пловдив бяха оборудвани със специализирани автомобили за охрана на масови мероприятия, които са на въоръжение в Дирекция „Жандармерия“, в това число и водометна машина. Няколкото часа занятие преминаха неусетно за стажантите и им дадоха много ценна и близка до реалната представа за какво трябва да бъде готов жандармеристът при охрана на спортно мероприятие, протестно шествие или друга масова проява свързана с присъствието на много хора.   

 

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *