Спектакълът „Чепинският змей“ с престижната награда „Златна муза”

Наградите „Златна муза“ се връчват за трета поредна година от Асоциацията на хореографите в България. Церемонията по награждаваното се проведе на Световния ден на танца – 29-ти април – в зала 3 на НДК. Предложенията за номинации се правят само от професионалисти –хореографи и след прецизна селекция официално се правят по три номинации във всяка една категория.
В третото издание на наградите „Златна муза“ спектакълът „Чепинският змей” бе с общо две номинации – за оригинална музика и за хореография в областта на българския танцов фолклор. Асоциацията на хореографите в България награди велинградчани с приз „Златна муза“ за “Оригинална музика към фолклорна постановка“ за музиката и аранжимента на спектакъла от композитора Петьо Кръстев.
„Това че „Чепинският змей“ е в топ три не в една, а в две категории е голямо признание, а спечелването на „Златна муза” е повод за гордост от всички участвали в реализацията на този проект” – сподели с радост Иван Пещерски – секретар на ОНЧ „Св.св.Кирил и Методий-1905“

Още новини

Loading Facebook Comments ...