Стартира конкурсът „Кмет на годината” за мандат 2015 – 2019 г.

Порталът на българските общини Kmeta.bg организира за седма поредна година конкурса „Кмет на годината”.
Националното онлайн гласуване се провежда от 1 до 15 септември 2019 г. включително на познатата платформа kmetnagodinata.bg. В него участват кметовете на всички 265 общини в България.
Тази година гражданите на РБългария ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г.
Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г. в зала 6 на НДК.
Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара „Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.
Традиционно в конкурса за всяка от 9-е категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Категории „Кмет на годината” за мандат 2015-2019 г.:
 Кмет на годината
 Кмет на гражданите
 Градска среда
 Транспорт
 Туризъм, култура, фестивали и традиции
 Образование, спорт и младежки политики
 Инвестиции и работни места
 Социална община
 Smart City

Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, ще бъдат обявени на официална церемония на 18 септември в зала 6 на НДК, гр. София. Те ще получат престижните грамоти „Кмет на годината”.
Церемонията ще бъде заснета и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23,30 часа.
Може да дадете своя глас на следния линк:
https://kmetnagodinata.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...