Със символична първа копка започва мащабен ремонт по улица „Бачо Киро”

 Със символична първа копка започва мащабен ремонт по улица „Бачо Киро”
От понеделник започва мащабен ремонт по ул. „Бачо Киро”. В следващите месеци в участъка от ул. „Кисловодск” до ул. „Юндолска” ще бъдат изградени два нови водопровода, канализация, както и бордюри, тротоари от двете страни и цялостен асфалт. В отсечката от ул. „Юндолска” до бул. „Хан Аспарух” ще се направи нов водопровод, асфалтиране и нови бордюри с тротоар от отсрещната страна на парк „Гяуров”.
Символичната първа копка направиха кметът д-р Костадин Коев, неговите заместници Атанас Палигоров и Светла Томова, общински служители и представител на фирмата-изпълнител. Отец Иван отслужи водосвет за здраве и успешно изпълнение на проекта.
“Това е още един поет и смея да кажа изпълнен ангажимент. В началото на този мандат обещах пълен ремонт тук и той започва. Мнозина може да попитат защо точно ул. “Бачо Киро”? Защото по тази улица минава захранващия водопровод за кв. Каменица, а авариите по него са безброй. По тази улица минава и разпределителния водопровод, който обслужва целия квартал. Канализацията също има чести аварии. Именно затова избрахме ул. „Бачо киро”. Зная, че по още много улици в града има нужда от ремонт, затова ще продължим с изпълнението на Строителната ни програма”, заяви кметът д-р Костадин Коев.
Ремонтните дейности по ул. “Бачо Киро” стартират в началото на следващата седмица. Участъците, по които ще се работи, ще бъдат затворени за автомобили, а придвижването на пешеходците ще бъде затруднено. По-труден ще бъде и достъпът до имотите, докато текат ремонтите.
Община Велинград призовава гражданите да проявят разбиране, по отношение на причиненото неразположение, което се налага в името на новата подземна и надземна инфраструктура.
Проектът е със срок на изпълнение до 360 дни.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *