Това куче-водач губи зрението си. Това което прави стопанина му, ни изуми!

Кучето-водач Едуард е било 6 години верен спътник на стопанина си Грейхъм Уейсп(60). Ден след ден то съпътствало Грахам в малкото английско градче Stowmarket и му е помагало да се справя с ежедневните предизвикателства, докато съдбата не взима зловещ обрат.

Една коварна очна болест лишава и Едуард от зрението му. В последствие двете му очи е трябвало да бъдат отстранени чрез трудна операция – сега самото куче-водач е сляпо!

Едуард вече не може да помага на Грейхъм, както го е правил през годините. И тъй като Едуард не е само помощник, а е и член на семейството, на стопанина му нито за миг не му минава през ума, да го „приспи“.

Вместо това, Грейхъм си взима помощник: кучката Опал се нанася в дома и започва да се грижи и за двамата. Тя си играе с Едуард и води както него, така и Грейхъм из града на пазар или дори на пъб.

kuchevodach1

Уникалното на Опал е, че не замества само зрението на Грейхъм, но и се превръща в куче-водач на кучето-водач. Едуард се оставя да го водят, точно както и човешкия му стопанин.

Сега Грейхъм е особенно щастлив, че младата „дама“ е с тях: „Опал е невероятна, незнам какво бихме правили без нея“, казва той.

kuchevodach2

Благодарение на Опал, Едуард е вече пенсионер и има повече време за хобитата си. Да го чешат по корема и да си играе с децата. Недъгът му не му пречи и той се наслаждава на живота.

Още новини

Loading Facebook Comments ...