Този месец благотворителен жест от „Ангели за България“ ще получат педиатричните отделения в болниците в Провадия и Велинград.

Педиатрично отделение Велинград

Докато мечтаем един ден българското детско здравеопазване да бъде на нивото на високите заявки, че децата са ни най-важното и най-големият приоритет, те продължават да се лекуват в педиатрични отделения, в които няма дори една играчка или детска книжка. Детските кътове в педиатричните отделения са едно от малкото места в болниците, които те със сигурност биха искали да посетят. Ако ги има, разбира се.

 

Благодарение на българи в чужбина и такива, които милеят за страната ни, дори и на хиляди километри от нея, е инициирана групата за благотворителни инициативи „Ангели за България“.  От ноември 2020г. насам у нас са обзаведените цели 20-сет педиатрични отделения, в 20-сет държавни болници. Това каза за Радио Варна един от директорите на организацията и дарител Анелия Траянова.

Този месец благотворителен жест от „Ангели за България“ ще получат педиатричните отделения в болниците в Провадия и Велинград.

Благотворителната инициатива “Ангели за България” е подета от българите във Великобритания, които събират мебели, книжки и играчки, за да обзаведат детски кътове в педиатричните отделения в държавните болници у нас.

Инициаторите на каузата се обръщат вече и към сънародниците си в България. Всеки, който има запазени детски книжки и играчки, може да ги изпрати на българския адрес за дарения на организацията, а те ще ги преразпределят към кътовете, които обзавеждат. Играчките може да са дървени или пластмасови, но не и плюшени, защото не подлежат на болнична дезинфекция.

bnr.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...