Традиционните кушии за Тодоровден се проведоха в общ. Ракитово

Традиционните кушии за Тодоровден се проведоха в общ. Ракитово

Кушии за Тодоровден се проведоха в Ракитово
Както всяка година, Община Ракитово организира провеждането на конни състезания по случай традиционния празник Тодоровден. Надбягванията се проведоха на пътя гр. Ракитово-гр. Костандово, където в студения съботен ден се събраха над 12 участници, които искаха да изпробват бързината на конете си и собствените умения да ги яздят и контролират.
Традиционно кушиите се проведоха на три етапа – малка, средна и голяма. В малката кушия трето място зае кон Боби със собственик Йордан Гурдев, на второ място се класира кон Бончо със собственик Петър Гяуров, а на първо място бе класиран кон Гальо на Бриско Костадинов. В средната кушия местата заеха-на трето-кобилата Мая със собственик Митко Караманов, на второ-кон Калея със стопанин Йордан Благоев и на първо място-кон Гошо на Борис Азов. В голямата кушия на трето място бе класирана кобилата Мая на Митко Караманов, следван от кон Гальо на Бриско Костадинов, а първото място спечели кон Гошо на Борис Азов.
Спечелилите първо място във всеки един от етапите получиха от община Ракитово грамота, купа и фураж за печелившия кон. Наградите бяха връчени от ВрИД кмета Цанко Молов, който поздрави дошлите на кушиите с празника и пожела на участници и присъстващи здраве и увереност. Служителите от Полицейския участък в Ракитово се погрижиха за сигурността и реда на традиционните надбягвания в чест на Тодоровден.
Пресцентър община Ракитово (12-03-2022)

Още новини

Loading Facebook Comments ...