Тържествено отбелязаха 24 май в гр. Ракитово

Тържествено отбелязаха 24 май в гр. Ракитово

Ученици, учители и много граждани отбелязаха 24 май в гр. Ракитово

С богата програма, изпълнена от ученици от училищата в Ракитово, днес беше отбелязан най-българският празник-24 май- Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
„Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Уважаеми учители,
Приемете нашите думи на признателност и дълбока почит за огромните усилия и обич, които раздавате, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора.“
С тези думи се обърна към присъстващите на тържеството ВрИД кметът на община Ракитово Цанко Молов. Той пожела на учениците да са упорити и да учат с желание, за да станат достойни личности, а на културните и читалищни дейци-да постигат творчески успехи.

Сред официалните гости бе и председателят на ОбС в Ракитово Нина Димова, общински съветници и служители на Общинска администрация. В празничната програма участваха мажоретен състав към СУ “Св.Кирил и Методий“ с ръководител Катя Пелева, а третокласничката от СУ “Св.Кл.Охридски“ Антония Хаджиева изпълни стихотворението „ Родна реч“. С рецитал, посветен на 24 май, участваха децата от Детска градина „ Малина Тодорова“, а празничен поздрав имаше и от малчуганите от група “Дъга“ в Детска градина „ Митко Палаузов“. В празничната програма участва и Детска вокална група “Ракита“ към СУ “Св. Кл. Охридски“ с ръководител Николай Балабанов, както и третокласниците от ОУ “Хр.Ботев“ с ръководител Илия Андонов.

Скеч изпълниха и ученици от ОУ“Хр.Ботев“ с ръководител Асен Кривонозов, а възпитаници на ВУИ “Ангел Узунов“ с ръководител Свилен Топчиев изнесоха рецитал в чест на светите братя Кирил и Методий“. За празничното настроение се погрижиха и най-малките танцьори от Сдружение-Клуб за народни танци“ Силивряк“ с ръководител Светлана Стоева, а Радослава Бешева от СУ“ Св.Кл.Охридски“ изпълни съчетание по художествена гимнастика. Библиотекарката Анна Митева връчи грамоти за активно участие в библиотечните дейности на деца от Читателски клуб“ Приятели на книгата“, а те прочетоха цитати от съвременни български писатели.
ВрИД кметът на община Ракитово Цанко Молов награди с пластика и грамота за директор на годината Георги Янушев, директор на ВУИ “Ангел Узунов“, както и учители от учебни и детски заведения-за значими заслуги и принос в образователното дело. За принос в културното дело с пластика и грамота бе отличен Георги Балкански, председател на Образцово народно читалище „Будилник-1898“ в Ракитово. Бяха отличени и ученици, участвали в общински спортни състезания по футбол, волейбол, тенис на маса и шахмат.
Пресцентър община Ракитово
24 май 2022 г.

Още новини

Loading Facebook Comments ...