Убийствата на кучета в квартал Каменица продължават

Убийствата на кучета в квартал Каменица продължават. Както преди седмица споделихме в центъра на квартала беше убито куче което по думите на жител в квартала е било безобидно. Не пречело на никой и се радвало на хората докато някой слабопсихически индивид слага край на живота му.

В социалната мрежа facebook днес попаднахме на една от малкото забелязани гледки, убито видимо малко кученце. Поредната смърт на четириного. За съжаление видимо кучето е отровено както много кучета и котки в града. Подобни деяния се наказват по закон, но за съжаление и да има очевидци всеки си мълчи и поминава. Безучастни към страданията на хората, така и към животните. В озлобени и жестоки се превръща докато се надяваме, че някой ще ни извади от калта. От калта ще излезем тогава когато променим себе си и постъпките си. На кого пречат тези животни и най-важното от небето ли падат?

Община Велинград както и много други общини в България буквално са безпомощни да се справят с популацията на четириногите, но какво правим ние гражданите ? С какво допринасяме за справяне със ситуацията? С непотребни животни който изхвърляме, защото вече са стари и не ни трябват.

Превърнахме ли се в безсърцати хора?

Примерите са много защо другите държави се справят по добре от нас.

  • Ами защото там има строги закони и правила които се спазват, но в България става все по зле. Виновни сме си самите ние хората, не поп, не президент, не премиер, не министър. Ако ние не бъдем промяната и не се променим, не ни очаква нищо добро.

До кога ще убиваме беззащитните? Ще бъдем ли по добри?

Още новини

Loading Facebook Comments ...