Уискито понижава риска от инфаркт и предпазва от рак

 Уискито понижава риска от инфаркт и предпазва от рак

100 грама уиски дневно засилва съпротивителните сили на организма срещу рака, показва ново проучване.

Уискито е богато на антиоксиданти, ограничаващи растежа на раковите клетки. То съдържа елагова киселина, която има свойството да ограничава взаимодействието на ДНК-то с някои канцерогенни вещества като нитрозамини и полициклични ароматни хидрокарбони.

Уискито оказва благоприятно въздействие при алергии и настинка. Питието помага и при болки в гърлото, ако към него се добавят лимон и гореща вода. Не бива обаче да се прекалява с консумацията на тази смес.

Уискито предпазва от кръвосъсирване и запушване на артериите и така намалява рисковете от инфаркт. Понеже е богато на антиоксиданти, то ограничава окисляването на липопротеините в кръвта, а от там и сърдечните заболявания.

В умерени количества уискито се препоръчва на хора с наднормено тегло. Има ниско калорийно съдържание и не съдържа мазнини. Подпомага храносмилането и овладяването на апетита и преяждането.

Сред останалите установени здравни ползи от уискито са поодобряване на паметта, намаляване на стреса и безпокойството, подобряване на съня, удължаване на продължителността на живота.

framar.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: