Ученик от Велинград стана трети на националното състезание „Буквоплет”.

Кристина Манчева, НУ „Хр.Ботев“ Плевен спечели първото национално състезание по правопис на български език, което се проведе в Русе. На второ място се класира Елица Борисова, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ ВеликоТърново. На трето място се класира Тома Тетимов от Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Велинград.

Организатор на събитието е Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България, както и Лайънс клуб Русе – Север, който създаде формата „Буквоплет“, превърнал се от миналата година в национална кампания, провеждаща се в много градове от страната. На събитието присъства и дистрикт управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България Веселин Георгиев.

Участваха 24 деца от 12 български града. Състезанието се проведе в три кръга, а журито, което оценява второкласниците бе в състав: филологът, редактор и журналист Ива Колева, писателката, преподавателка и автор на учебници Анелия Янковска-Сенгалевич, а председател на комисията е преподавателят в Русенския университет „Ангел Кънчев“ д-р Никола Бенин.

pz.24info.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...